Analytics i e-commerce

Šta je to Google Analytics?

Google Analytics je besplatan alat za analizu ponašanja posjetitelja na vašoj web stranici. Analytics vam nudi vrijedne informacije o vašoj web stranici kao što su informacije o broju posjetitelja i  trajanja njihove posjete kao i informacije o stopi napuštanja. Naš zadatak je da vas uputimo  kako postaviti Google Analytics račun, kako uraditi  analizu podataka, te da na kraju na osnovu činjenica koje dobijemo iz primljenih podataka utvrdimo način na koji možemo optimizirati vašu web stranicu.
Slika
Šta nam omogućava Google Analytics?
  • Tačna analiza ponašanja kupca na vašoj stranici: Vi možete u bilo kojem tenutku imati uvid u broj posjetitelja  na vašoj stranici, geografski pristup odakle su vaši posjetitelji i koje podstranice u okviru vaše web stranice su koliko dugo bile posjećene.
  • Detaljna kontrola uspjeha: Google Analytics omogućava precizno mjerenje prodaje ili upita o vašoj web stranici, tako da na taj način možete indirektno mjeriti omjer upita i prodaje.
  • Optimiranje vaše web stranice: Vi vidite koji sadržaji ili dijelovi vaše stranice ostavljaju dobar utisak, a koji ne. Na osnovu analize podataka možete vašu web stranicu, prema tome poboljšati, te tako napraviti veći promet unapređenjem onih dijelova web stranice koji su do sada bili manje posjećeni.


Želite li znati više? U našem treningu, mi možemo da vam pružimo informacije i znanje  kako sami procijeniti Analytics podatke i na taj način poboljšati performanse vaše web stranice.

Prednosti optimalno postavljenog računa za analizu:

  • Sadržaj stranice se može postaviti bolje prema ciljanoj grupi
  • Manje odustanjanja od kupovine
  • Precizno korištenje budžeta

Naša uloga je ključna u postavljanju samog računa za analizu. Naši stručnjaci za analitiku će postaviti vaš račun prema vašim potrebama ili optimizirati postojeći račun tako da možete analizirati ponašanje posjetitelja na vašoj web stranici na efikasniji način. Mi ćemo vam pokazati kako da postignete najviše iz alata koji se odnose na analitike i na taj način optimizirati vašu web stranicu.

E-Commerce – više transparentnosti za online trgovine

Sve online trgovine imaju jasno definisane ciljeve: generiranje prihoda i prodaje. Da bi se to postiglo, potrebno je imati korisnike koji kupuju online. Ovi korisnici dolaze na vašu web stranicu sa više strana, na primjer, organska Google pretraživanja, AdWords ili društvenih mreža.  Za online shop neophodno je praćenje svih parametara. Mi posjedujemo znanje i iskustvo te smo u mogućnosti da za vaše potrebe postavimo praćenje e-trgovine u Google Analytics računu.

Vaše prednosti sa E-Commerce:

  • Jasno mjerenje prometa vaše online trgovine: Sa E-Commerce vidite tačno, koliko prometa je stvoreno iz kojih izvora
  • Tačna analiza ponašanja kupca: Prihod po transakciji, vrijeme za kupovinu, broj i vrsta proizvoda po transakciji, sezonalitet kupovine  (Božić, Uskrs, itd) i još mnogo toga
  • Optimiranje vaše online trgovine: Na osnovu E-Commerce prikupljenih podataka vaša trgovina se može optimirati a vaš promet povećati

Želite li znati više? Na sastanku ili treningu koji dogovorimo, mi ćemo vam pokazati kako sami procijeniti Analytics podatke i na taj način poboljšati performanse vaše web stranice.

 

0 0